Evenementen

februari 2018
zo
18
feb

Supervlooi

Supervlooi in WTC-Expo te Leeuwarden, de grootste overdekte vlooienmarkt van Noord-Nederland en is dé plek om even heerlijk te sneupen en net dat ene item te vinden waar u misschien al tijden naar op zoek bent. De Supervlooi biedt een gezellig dagje uit voor het hele gezin met diverse leuke kinderattracties.
Voor meer informatie hier klikken.

wo
21
feb

Mad-Science workshops in Woudagemaal Lemmer

15.00-17.00 uur: Mad-Science experimenten over de werking van het Woudagemaal in Lemmer, 2 spannende workshops vol proefjes en experimenten voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Een boeiend programma over stoomkracht en beweging, waarmee jonge wetenschappers in de dop zelf aan de slag gaan. De deelname is is gratis bij betaling van de entree. Voor meer informatie hier klikken.

zo
25
feb

Vlooienmarkt

Vlooienmarkt in de Veemarkthal in Sneek
9.30-16.00 uur

zo
25
feb

Voorjaarswandeling door het eeuwenoude Rysterbosk

Vlakbij Rijs ligt het Rysterbosk, hier kun je heerlijk wandelen over de statige lanen, uitkijken over het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het sprookjesachtige vredestempeltje. In deze tijd van het jaar komen alle bomen weer uit hun winterslaap. De bladeren kruipen langzaam uit hun knopjes, waarna het groen van de bladeren prachtig afsteekt tegen de donkerbruine bast. Deelname is voor leden gratis, niet-leden: 4,00 en t/m 12 jaar: 2,00. Opgave en meer informatie: T 0512 381 448 of hier klikken.

di
27
feb

Woudagemaal onder STOOM

t/m 01-03-2018

IJs en weder dienende brengt het Friese Wetterskip Fryslân het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer onder stoom. Deze draaidagen, dienen om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken! Voor meer informatie hier klikken.

di
27
feb

Help-pake-en-beppe-de-vakantie-door

t/m 02-03-2018

In de voorjaarsvakantie doen veel musea in Friesland mee aan de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben in deze week gratis toegang op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Elk deelnemend museum organiseert leuke activiteiten die jong en oud in contact brengen met cultureel erfgoed in Friesland. Klik hier voor de deelnemende musea en archieven.

maart 2018
za
03
mrt

Racing EXPO

t/m 04-03-2018

3 en 4 maart – Racing EXPO in WTC EXPO te Leeuwarden is de grootste Auto- en Motorsport, Design en Tuningbeurs van Nederland. Op deze beurs vind je alles waar je mee kunt racen, van Dakar trucks tot grasmaaiers en van professionele race teams tot hobbymatige auto- en motorsport.
Voor meer informatie hier klikken.

vr
09
mrt

Vrouw!

t/m 11-03-2018

9 tm 11 maart – 10 jaar Vrouw! Tijd voor een feestje!
Het is het grootste vrouwenevent van het Noorden. Vrouwen ervaren de beurs als dé ultieme dag uit, een totaalbeleving van winkelen, proberen, beleven, proeven en ervaren. Duizenden bezoekers dompelen zichzelf ieder jaar onder in alles dat Vrouw! te bieden heeft. Voor meer informatie hier klikken.

za
10
mrt

Voorjaarsfeestwandeling door natuur bij Workum

De lente is begonnen, dat moet worden gevierd! Het ontwakende landschap is prachtig om te zien. Normaal is de Warkumerwaard gesloten voor publiek, vanwege de kwetsbaarheid en vele vogels die hier leven, vandaag wordt er een uitzondering gemaakt! De natuurgids neemt je graag mee op een wandeling door het gebied.
Deelname is voor leden gratis, niet-leden: 4,00 en t/m 12 jaar: 2,00.
Opgave en meer informatie: T 0512 381 448 of hier klikken.

do
15
mrt

Boekenfestijn

t/m 18-03-2018

15 tm 18 maart – Boekenfestijn in WTC EXPO te Leeuwarden.
De grootste keus in boeken, puzzels, hobby- en knutselartikelen.
Voor meer informatie hier klikken.