Evenementen

april 2018
za
21
apr

Friese Molendag

Diverse molens in het mooie Fryslân zetten deze dag hun wieken in de ‘pronk-stand”, vele molens zijn open voor bezoekers, de toegang is gratis.
Voor meer informatie en de deelnemende molens hier klikken.

za
21
apr

Zeil- en boottochten op Wereldvismigratiedag

Gratis zeil- en boottochten op Wereldvismigratiedag bij Afsluitdijk Wadden Center. Over de hele wereld zijn ruim 300 evenementen die aandacht vragen voor het lot van trekvissen. Ook op de Afsluitdijk kun je die dag tussen 10.00-16.00 uur van alles beleven! Maak een boottocht op de Waddenzee of zeil met It Fryske Gea over het IJsselmeer of breng een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center bij Kornwerderzand.
Voor meer informatie en alvast reserveren (vol=vol) hier klikken.

vr
27
apr

Oranjemarkt

Tijdens Koningsdag een grote markt en vrolijke kindermarkt.
Locatie: door het hele centrum van Sneek.
Voor meer informatie hier klikken.

za
28
apr

Paardenspektakel

Marathon competitie met spectaculaire hindernissen.
Wedstrijd voor enkelspan, dubbelspan, vierspan en tandem.
Locatie: omgeving Cornwerd.
Onderdelen: Hindernistraject, Vaardigheid, Dressuur.
Voor meer informatie hier klikken.

za
28
apr

Landelijke Reddingbootdag

KNRM Reddingbootdag is dé dag voor donateurs en andere bezoekers om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 45 reddingstations van de KNRM georganiseerd, 10.00-16.00 uur. Voor meer informatie hier klikken.

mei 2018
wo
02
mei

Zoeken naar ‘eilandbewoners’ op de Makkumernoardwaard

Heb jij wel eens gedroomd van het leven op een onbewoond eiland? Je verwacht het misschien niet, maar dichtbij huis kun je deze vinden, in het IJsselmeer ligt de Makkumernoardwaard, dit is een klein onbewoond eiland vlakbij Makkum. Er wonen geen mensen, daarom heet het een onbewoond eiland, maar stiekem is hier veel te ontdekken. Ga jij mee op ontdekkingstocht? (6+) Deelname is voor leden gratis, niet-leden: 4,00 en t/m 12 jaar: 2,00. Opgave en meer informatie: T 0512 381 448 of hier klikken.

za
05
mei

Elfmerenfietstocht

Sinds 1967 een toerklassieker door Friesland in de 3 afstanden: 50 – 100 – 150 km. Voor elk wat wils, jong en oud, fietsers en steppers, mensen die fietsen met trapondersteuning, iedereen is van harte welkom!
Starttijden: 7.00, 8.00 en 9.00 uur.
Startplaats: Sportcomplex Schuttersveld in Sneek
Voor meer informatie hier klikken.

za
05
mei

Kunst achter dijken – festival WAAILAND

t/m 06-05-2018

Kunstenaars, theatermakers, filmmakers, zangers, dichters en musici laten op diverse locaties in en rond Pingjum weer hun nieuwste werk zien en horen. Blikvanger is de manifestatie ‘Waailand’, over het landschap in Súdwest Fryslân. Er zijn allerlei exposities, optredens, lezingen, performances en films over dit thema. Voor meer informatie hier klikken.

di
08
mei

72e 11-Stedenwandeltocht

t/m 12-05-2018

Een 207 kilometer lange tocht die de wandelaars in 5 dagen door de historische Friese 11 steden leidt. Tussen de steden wandelt u door het uitgestrekte weidelandschap en pittoreske dorpjes. Tijdens de tocht kunt u genieten van de weidse vergezichten, de prachtige velden met grazende koeien, Friese paarden en de rijke geschiedenis van het landschap. Voor alle informatie hier klikken.

do
10
mei

Dutch Youth Regatta

t/m 13-05-2018

Dutch Open Youth Championships op het IJsselmeer bij Workum.
750 boten, 9 jeugdklassen, 20 landen, 4 dagen zeilen…..
Voor meer informatie hier klikken.