Hichtumerweg 14 8701 PG Bolsward | T. 0031-515-572683 | E. info@half-hichtum.nl | W. www.half-hichtum.nl

Landelijk gelegen in Friesland, vlakbij het pittoreske Hanzestadje Bolsward, het middelpunt van de Friese Elfsteden, ligt camping Half-Hichtum. Hier geniet u van de rust en de ruimte die het Friese platteland nog te bieden heeft. De camping is klein en rustig met ruime standplaatsen, stroom en water op het terrein en beschikt over goed en netjes sanitair. Fietsen, wandelen, steppen, varen, zwemmen, met auto of paard en wagen, alles kan vanuit hier of doe een Elfstedentocht gewoon op je eigen manier.

Doe een spelletje Jeu de Boules of kruip weg in een lekkere stoel met een boek uit de bibliotheekkast in de ´huiskamer´. Ook in het ´buitenverblijf´ is van alles te doen, voor de jeugd zijn er skelters en een trampoline en soms kan de boer wel wat hulp gebruiken. En dan is ook Atze er nog, de shetlandpony.

Jeugd activiteiten
Voor de jeugd is er op Half-Hichtum genoeg te beleven. Een kijkje bij de schapen en tegelijk met de polsstok het weiland in. Pony Atze kan geborsteld worden, er is een boomhut, een trampoline, een grote zandbak met klimhuis en glijbaan. En als je met je schepnet langs de slootjes gaat zie je welk leven er in het water te vinden is. In de vakantieperiode worden er regelmatig bezigheden georganiseerd, zoals: timmeren, werken met beton, schilderen met acryl, kortom je hoeft je hier niet te vervelen en de boer en de boerin kunnen soms ook nog wel een beetje hulp gebruiken bij het voeren van de schapen, de lammetjes en de twee varkentjes. Ook mag je soms bij de boer op de trekker een ritje meemaken.en

Elfstedentocht
Half-Hichtum een prima startpunt voor de Elfstedenroute, met haal en breng service, maar er zijn ook andere mooie fietstochten in de omgeving. Voor de gasten worden er kaartavonden, workshops schilderen in het weiland, gezamenlijk ontbijten en af en toe een barbecue georganiseerd. Wil je op vakantie en laat je je paard of pony liever niet thuis, dan is er een stallingsruimte met aparte boxen. Op de boerderij zijn paarden, schapen en er scharrelen wat kippen rond. De natuur biedt gratis de rest, zon, regen, wind,we kunnen niet zonder.

In de ontvangstruimte liggen folders, gratis fietsroutes, gezelschapsspellen en kinderspeelgoed, kortom, op Half-Hichtum vindt u rust, ruimte en gezelligheid en hoef je je niet te vervelen.

Schilderen in het weiland
De workshop is voor max. 15 personen en er wordt geschilderd op doek of paneel. De onderwerpen worden dicht bij huis gehaald, een geliefd huisdier, een kerktorentje uit de buurt, een kip uit het kippenhok, maar ook het Friese landschap kan centraal staan. Ieder bepaalt zelf waaraan hij werkt, uiteraard voorzien van advies en tips, zo laten de deelnemers vol energie en inspiratie hun creatieve kant zien. Het motto is: Creativiteit is geloven in je eigen kunnen!

Slaaphuisje! (trekkershut)
Op de camping staat een gezellig slaaphuisje, geschikt voor 4 personen, met daarin een keukentje, buiten op je eigen grasveldje staat een picknicktafel, waar je s’ avonds van de mooiste zonsondergangen kunt genieten. Voor de afwas , douche en toilet maak je gebruik van het sanitair en de andere faciliteiten van de camping.

Voor meer informatie over beschikbaarheid, tarieven en reserveren:
het Friese Hart | E: info@hetfriesehart.nl