Schwarzenbergweg 2 8743 KZ Hichtum | T. 0031-515-575226 | E. famykema@hetnet.nl | W. www.fugelfrij.com

Dankzij de kleinschaligheid van de camping betekent kamperen hier nog echt dat u te gast bent. De familie houdt het graag persoonlijk en dat zorgt voor een goede sfeer.

De camping
Direct naast de boerderij is een veld dat plaats biedt aan ongeveer 15 caravans of tenten. Buiten het veld is er ook nog een veldje met 3 camper-plaatsen (verhard). De camping is uitgerust met ruim, goed en schoon sanitair en een ruime gelegenheid voor de afwas.

De camping biedt o.a.: prachtige recreatieruimte in ‘boerensfeer’, de Romte fan Fertier, de Friese benaming voor Ruimte voor Vermaak; wifi, een lectuurhoek, schommel, skelters, trampoline, zandbak, tafeltennistafel e.a. voor de kinderen, oplaadpunt voor elektrische fietsen van de gasten, kanoverhuur, motorbootverhuur, eventueel elke ochtend verse broodjes bij uw ontbijt, in het winkeltje/receptie zijn kanoroutes verkrijgbaar, voor de liefhebben: vissen aan de Harlingervaart.

De omgeving
Hichtum ligt middenin typisch Fries landschap en is een klein pittoresk dorpje ongeveer 1 km. vanaf de Elfstedenstad Bolsward.

Wat is er te doen is in de omgeving
Kanoën, te huur op de camping – openluchtzwembad in Witmarsum, ca. 6 km., een dagje Terschelling of Vlieland, Harlingen ligt op slechts 12 km rijden, fietsen, er zijn mooie fietsroutes in de regio, diverse musea en evenementen in de buurt waar u van kunt genieten.

“Fûgelfrij”… het gevoel dat je hier tegenkomt… het boerderijwinkeltje van de familie Ykema heeft een gezellige sfeer, het heeft een verscheidenheid aan diverse Biologische producten; de meeste producten komen uit de omgeving. Het gehele seizoen kunt u broodjes en croissants bestellen voor bij uw ontbijt of lunch. Ook eigen gebakken kruidkoek of boerencake is een traktatie bij een bakje koffie of thee. Maar ook diverse soorten bier, wijn, kaas, sappen, siropen, jam, honing, bakmixen, chocola, zuivelprodukten, kado-artikelen en kado-ideeën/pakketten zijn verkrijgbaar. In het voorjaar en de zomerperiode zijn er bovendien diverse soorten ijs en verse schapenkaas.

Verhuur PIPOwagen
Een ruime, gezellige wagen – afmeting 7.50m x 2.85m, met 2 bedsteden, een zithoek met radio/CD speler, televisie, eethoek, keuken, koffiezetapparaat en toilet, alle gasten zijn zeer enthousiast over de ruimte en de gezellige inrichting, douchen kan in het Toilet/Douchegebouw van de camping; de bedden zijn opgemaakt, badhanddoeken, hand- en keukendoeken behoren tot de inventaris, dit is bij de huurprijs inbegrepen. Kortom; kom genieten van deze bijzondere accommodatie op een gezellige camping.

Voor meer informatie over beschikbaarheid, tarieven en reserveren:
het Friese Hart | E: info@hetfriesehart.nl