Suderseewei 11 8754 GK Makkum | T. 0031-515-232222 | F. 0031-515-232786 | E. preamke@makkum.nl | W. www.preamke.nl

Voor de rondvaarten maakt de Stichting gebruik van een grote praam (type open rondvaartboot) genaamd: Lois, elektrisch varen – lekker stil. De praam is geschikt voor max. 40 personen en voorzien van banken aan weerszijden en tafeltjes in het midden. Het vaargebied wordt doorsneden door vele slootjes, vaarten en kanalen, brede rietkragen geven het gebied een bijzondere uitstraling.

 

Rondvaarten per praam
Vanaf het water geniet u gedurende 2 uur van de prachtige omgeving van Makkum, u vaart over de binnenwateren, niet op het IJsselmeer. Afvaarten op DINSDAG en DONDERDAG, (min. aantal deelnemers:10 pers.), vertrek: 14.00 uur vanaf de Turfmarkt. t.h.v. Cynthia Lenigestraat in Makkum. Afvaarten op andere dagen en tijden op aanvraag.

Daarnaast is het mogelijk om complete dagtochten of dagdelen te boeken met een groep, voor b.v.: een familiedag, personeelsuitje, of vrijgezellenfeest, in overleg met u kan uiteraard een passende rondvaart worden samengesteld, catering aan boord is mogelijk (in overleg), evenals het onderweg aanleggen voor het bekende Friese fierljeppen of andere Oudhollandse spelletjes!

Enkele arrangementen:
Dagarrangement Makkum
Tijdens deze dag maakt u kennis met het pittoreske Makkum en zijn prachtige omgeving, met o.a. een workshop Sieraden maken, een vaartocht over de binnenwateren rond Makkum, een dorpsrondleiding met gids.

Afsluitdijk Arrangement
Per praam naar Fries belevingsdorp Aldfaers Erf voor een bezoek en een heerlijke lunch, daarna per taxibusje naar het Kazemattenmuseum te Kornwerderzand, voor een rondleiding met gids door de loopgraven en bunkers van het museum.

Fries Belevingsdorp Aldfaers Erf
Per praam naar Fries Belevingsdorp Aldfears Erf in Alingwier, een sfeervolle museum, waar u zich even terug waant in grootmoeders tijd en volop vertier voor de kinderen.

Golfen in Witmarsum – 9-holes golf
Wilt u gezellig met familie, vrienden of collega┬┤s een actief dagje beleven in de gezonde buitenlucht? Boek een praam/golf-arrangement en geniet van een onvergetelijke ervaring in de prachtige omgeving van Witmarsum.

Avond op het water
Heerlijk genieten van de prachtige omgeving van Makkum. Aan boord zorgt de accordeonist voor gezellige muziek. Onderweg wordt aangelegd om u in te wijden in de edele kunst van het fierljeppen!

Een pintje pakken in Bolsward
Per praam naar Bolsward varen voor een bezoek aan de Friese Bierbrouwerij Us Heit, in het sfeervolle proeflokaal wordt een heerlijk lunch geserveerd, waarna u een interessante rondleiding krijgt door de brouwerij.

Voor meer informatie of vrijblijvende offertes kunt u mailen naar: info@hetfriesehart of preamke@makkum.nl