Grauwe Kat 15 8822 WH Arum | T. 0031-612 421 179 | F. 0031-517-532697 | E. info@studiohoteldegrauwekat.nl | W. www.studiohoteldegrauwekat.nl

De Grauwe Kat is een buurtschap in de Friese gemeente Súdwest-Fryslân en ligt rustiek en strategisch tussen de dorpen Arum en Witmarsum, een uur rijden van Amsterdam, Groningen en Zwolle. Dit buurtschap heeft een interessante historie en vervulde als pleisterplaats tussen de steden Bolsward en Harlingen in het verleden een belangrijke rol. Studio Hotel de Grauwe Kat biedt u niet alleen de mogelijkheid van het opnemen van muziek, maar ook de mogelijkheid om hier nog eens een nachtje over te slapen. U kunt hier van vrijdagmiddag tot zondagavond oefenen en hoeft niets mee te nemen: ontbijt, lunch en schoon beddengoed worden verzorgd.

Het is altijd Guus zijn droom geweest om een luxe oefenruimte te hebben, waar hij ’s nachts om twee uur zijn gitaar kon pakken zonder dat iemand er last van had. Deze droom is Studiohotel De Grauwe Kat geworden. Duizendpoot Guus zette eigenhandig een houten droomchalet in zijn achtertuin. Met een state of the art geluidsstudio en drie hotelkamers erin, in de oefenruimte hangen twee Gretschgitaren en prijkt een Ferrari-rode piano. Onder de lessenaar, in de klep, de inscriptie: G. de Groot. Met eigen handen gebouwd. Net als de houten villa eromheen.

Guus heeft enorm genoten van zijn waar gemaakte droom. Hij was altijd blij als er muzikanten verbleven in zijn studiohotel die met veel passie de mooiste muziek maakten met elkaar. Guus is echter op 29 april 2015 overleden aan de gevolgen van longkanker. Muziek luisteren en muziek maken was grotendeels zijn leven. Zijn wens is dat na zijn dood de muzikanten gewoon blijven komen en kunnen blijven genieten van hun verblijf en creëren van mooie muziek in zijn studiohotel: “Laten ze vooral een borrel op me drinken en zorgen dat ik naar wat moois kan luisteren daar waar ik ook zal zijn”.

Je kunt op elke dag of avond, uiteraard in overleg, muziek maken in de studio. Per dagdeel (ochtend, middag, avond) zijn de kosten: € 35,- incl. koffie en thee. Mocht je met je band opnames willen maken voor een CD, dan kun je gebruik maken van Laurens of Siebren als geluidstechnicus (€ 25,- per uur). Veel muzikanten hebben zelf ook verstand van Cubase en er zijn bandjes geweest die, met een beetje uitleg, via de aanwezige apparatuur, prima opnames hebben gemaakt. Laurens of Siebren zijn natuurlijk beschikbaar om op te nemen, maar als jullie het zelf willen en kunnen, kan dat.. Voor een heel weekend (vrijdag 10.00 tot zondag 17.00 uur ) komt er dan € 125,- bij.

Zou je met z’n allen een weekend of (mid)week muziek willen maken/ CD willen opnemen, dan is er ook de mogelijkheid om te blijven overnachten. Het studiohotel beschikt over 3 tweepersoonskamers.

Voor meer informatie over beschikbaarheid, tarieven en reserveren:
het Friese Hart | E: info@hetfriesehart.nl